Infraroodsauna

Infrarood Sauna bewerktEen infraroodcabine of infraroodsauna is een houten cabine waar op een zo comfortabel mogelijke manier zoveel mogelijk warmte op het lichaam wordt overgebracht. Dit gebeurt op twee manieren:

  • De infraroodsstraling verwarmt direct de huid zonder dat daar warme lucht voor nodig is.
  • De warme lucht in de cabine zorgt voor overdracht van warmte door geleiding.

Het effect is dat bij een beperkte en niet benauwende luchttemperatuur (40 tot 60 graden) toch veel warmte op het lichaam wordt overgebracht.
Het lichaam reageert hierop door o.a. toename van de bloedcirculatie in het hele lichaam.
De effecten waar het uiteindelijk om gaat:

  • Betere doorbloeding van spieren en gewrichten.
  • Versnelde afvoer van afvalstoffen, met name na een sportieve inspanning.
  • Transpiratie

In een infrararood cabine worden IR stralen door elektrische stralers opgewekt en zo geplaatst dat zij optimaal op de aanwezige personen in deze cabine worden gericht.
Extra informatie over infraroodstraling
De infraroodstraling is een natuurlijke straling die ook door de zon wordt uitgezonden. In een goede infraroodsauna wordt er voor gezorgd dat juiste intensiteit voorhanden is voor een optimale inwerking op ons gestel. Daarnaast kan een infraroodcabine op elk tijdstip van de dag gebruikt worden.
Voor personen die niet zo houden van de warme omgevingstemperatuur werkt een infraroodcabine ook met de deur open. De effecten zullen dan wel een stuk minder zijn maar nog steeds weldadig. Doordat de luchttemperatuur veel lager kan zijn dan in een traditionele sauna is de infrarood cabine geschikt voor een grotere groep van gebruikers.

Prijzen Infraroodsauna
30 minuten sauna met douchemogelijkheid
1 persoon   € 19,95
2 personen € 29,95

Er is ook een kaartsysteem voor 5 x gebruik van sauna.